Arvikafestivalen 2011

22 Dec

Jag har sen ett tag sen vetat att det skulle bli ett arvika nästa år också, i alla fall att dom skulle få pengar så att det skulle vara möjligt. Men när jag läste det här i måndags så blev jag ändå positivt överraskad och inte minst sagt glad eftersom Arvikafestivalen varit min absoluta favoritfestival, trots att jag tyckt att det blivit sämre med åren om man räknar musiken och publiken. Jag ser verkligen fram emot att se vad dom kan åstadkomma nu när dom försöker hitta tillbaka och bli en mer nishad festival. Vet att många är väldigt skeptiska och inte har någon lust att ge festivalen ännu en chans, vilket jag kan förstå. Men jag är mest bara glad över att få spendera ännu ett år i dom värmländska skogarna.


Arvikafestivalen har drivits av engagerade eldsjälar sen 1992. Festivalen har växt från en, i festivalsammanhang, parentes på 2 000 besökare till en av Sveriges största och äldsta festivaler med ett publikrekord på 22 500 besökare (2009). Vi har alltid drivits av viljan att göra en festival som vi själva tycker om – ett alternativ till de bredare evenemangen runt om i landet. På vägen har dock något gått väldigt snett.

Den 21 september 2010 försattes Arrangemangsföreningen Galaxen i företagsrekonstruktion. Detta var ett sista försök att rädda en förening vars festival hade gått back ca 7 miljoner kronor över två år. Allt talar nu för att rekonstruktionen och ackordet kommer att lyckas. Vi är väldigt lättade över att festivalen återigen har en framtid, men dessa kristider har verkligen fått oss att fundera på hur det kunde gå så fel. Vi har kommit fram till ett antal saker:

I) Förlåt.

II) Vi ska sluta försöka vara något vi inte är. Från och med nu kommer vi bara boka musik som hör hemma i skogen.

III) Vi har tagit alldeles för stora ekonomiska risker. Från och med nu ska vi göra det vi är bäst på. Boka intressant, alternativ musik som inte riskerar festivalens ekonomi.

IV) Vi har tappat vår musikaliska profil. Det var aldrig vår strategi, men så blev det. Vi tänker renodla Arvika igen och hitta tillbaks till rötterna.

V) Vi har blivit för stora. Vi vill tillbaka till det intima, kärleksfulla och unika. Ambitionen 2011 kommer ligga nånstans mellan 5 000 – 10 000 besökare.

Vi kommer självklart att återkomma med utförligare tankar om program och profil osv. Men vi hoppas att detta tills vidare gör att ni känner er lite tryggare. Biljetterna släpps i alla fall den 31 januari och kommer till en början att kosta 495 kr. Vi siktar på ett slutpris på 795 kr.

Sammanfattningsvis kan man säga så här: Nu kör vi. Ses i leran!

Ps. Arvikafestivalen 2011 äger rum den 14 – 16 juli

Ps2. Om ni vill säga något till oss, eller kanske bara vill tipsa om något band vi inte ska glömma, hör av er på hej@arvikafestivalen.se

http://www.arvikafestivalen.se/

Annonser

5 svar to “Arvikafestivalen 2011”

 1. belle december 22, 2010 den 09:36 #

  får din bästis följa med dig dit?

  • Hanna december 22, 2010 den 15:29 #

   jaa, klart du får älskling! <3 vi ska ha världens bästa pandacamp och dansa hela nätterna och ha det finast <3

 2. Cheapo december 22, 2010 den 10:56 #

  Jag blev glad att det blev ett arvika nästa år så jag får chansen att iallafall ha varit på arvika en gång :D

 3. panda december 22, 2010 den 15:01 #

  åh, vi ska ha lika fint som förra året med pandacamp och lik maskar och fina grannar som hjälpte mig hem. hihi <3<3<3

  • Hanna december 22, 2010 den 15:30 #

   ja, det ska vi <3 åh! längtar så himla mycket alltså. fast tycker vi ska ha ett ännu finare pandacamp nu! och hoppar gärna likmaskarna :< fast dom kan vi ju inte bestämma över, haha :*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: